Draag een helm op de e-bike

Bij het rijden op een elektrische fiets is het dragen van een helm niet verplicht. Maar zou dit niet verplicht moeten worden? De elektrische fiets wordt steeds populairder bij alle doelgroepen, maar toch blijft de grootste groep gebruikers van de e-bike de ouderen.

Veel ouderen zijn wat slecht te been en niet meer in staat om op een “gewone” fiets een eind af te leggen en mogen of durven vaak geen auto te rijden. Een elektrische fiets biedt voor hen een oplossing. Ze kunnen dan met weinig inspanning een relatief grote afstand afleggen. Maar de elektrische fiets heeft meer snelheid van een “gewone” fiets en ouderen hebben niet zo’n snelle reactie. Ongelukken zitten daardoor in een klein hoekje.

Lees verder Draag een helm op de e-bike

‘Andere’ wereldsteden waar je geweest moet zijn

Je zit aan de lunchtafel op je werk en hebt het over de komende vakantie. Grote kans dat de bestemmingen je allemaal bekend voorkomen. Barcelona, Parijs, misschien zelfs New York. Wist je dat er tal van andere steden zijn die de moeite waard zijn? Reken maar dat je hoge ogen gooit, als jij vertelt dat je naar Teheran gaat of Machu Picchu! Het is weer eens wat anders. Lees verder ‘Andere’ wereldsteden waar je geweest moet zijn

Deze planten zijn geschikt als bodembedekkers

Bodembedekkers zijn ideale planten voor mensen die van een volle tuin houden of voor mensen die niet van tuinieren houden. De planten groeien laag over de grond, waardoor onkruid veel minder kans heeft. Er zijn ontzettend veel soorten bodembedekkers, maar wist je dat je daar ook een klimmer als de hedera voor kunt gebruiken? Ben je op zoek naar nieuwe bodembedekkers voor je tuin? We geven je een aantal tips! Lees verder Deze planten zijn geschikt als bodembedekkers

Op zoek naar een robuuste plant? Denk eens aan de Portugese laurier!

Een Portugese laurier (Prunus lusitanica) is nog niet zo’n bekende plant in de Nederlandse tuinen. Maar dat is aan het veranderen: steeds meer mensen ontdekken deze prachtige glanzende bladeren aan de wintergroene struik. In de zomer geeft de Portugese laurier prachtige witte bloemen. Deze plant kan tegen een stootje, wat hem nog aantrekkelijker maakt.

Hoe herken je hem?

Een Portugese laurier heeft donkergroene bladeren die dus mooi glanzen. In de zomer heeft hij witte bloementrossen die ongeveer twaalf centimeter lang worden. Voor je witte bloemen krijgt, heeft de plant bessen, die eerst rood zijn, vervolgens paars en uiteindelijk zwart. De bladeren hebben een puntvorm en worden ongeveer negen centimeter lang. De plant is voorzien van veel blad, wat hem een prima haagplant maakt.

Je kunt een Prunus lusitanica in een pot planten, maar in de border misstaat hij ook niet. Tot slot vormen meerdere Portugese laurierplanten naast elkaar een mooie haag. Lees verder Op zoek naar een robuuste plant? Denk eens aan de Portugese laurier!

4 Verschillende Typen Tuintegels en Hun Unieke Eigenschappen


Natuurlijk kennen we allemaal een terras van betonnen tuintegels. Jarenlang was in geen enkele tuin anders te zien. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer variatie te koop. De tijd dat we lukraak kochten wat een ander ook had, is echt wel voorbij. Maar waar kun je dan voor kiezen? Welke alternatieven zijn er, in de wereld van tuintegels? In dit artikel vergelijken we hardhout, naaldhout, composiet en rubber. Natuurlijk is het afhankelijk van waar je de tuintegels voor gebruikt, welk soort het meest geschikt is. Feit is wel dat de tegels kleine verschillen hebben in duurzaamheid, onderhoud, levensduur en uiterlijk. Lees verder 4 Verschillende Typen Tuintegels en Hun Unieke Eigenschappen

Waarom houtgestookte hottubs ideaal zijn voor iedere hottub liefhebber

Een hottub in de tuin is pure gezelligheid. Samen met je vrienden geniet je, terwijl de zon ondergaat, van de warme weldaad. Heb je een hottub met een kachel waar je lekker ouderwets houtblokken in gooit, is de beleving nog groter. Een meer natuurlijke vorm van ontspanning bestaat er eigenlijk niet… Lees verder Waarom houtgestookte hottubs ideaal zijn voor iedere hottub liefhebber

De 3 Grootste Voordelen van een Bamboe Schutting


Bamboe in de tuin ken je misschien alleen van de bamboematjes die vroeger provisorisch geïnstalleerd werden tussen wat palen. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer mogelijk met dit materiaal. Bamboe is weer helemaal terug! Een bamboe schutting kopen heeft namelijk nogal wat voordelen. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het oogt natuurlijk. Maar hoe zit het nu met dit materiaal, waarom is het milieuvriendelijk? En waarom is het beter betaalbaar dan ander hout?

Bamboe is milieuvriendelijk

Voor bamboe is het niet nodig een tropisch bos te kappen. Bamboe is namelijk oneindig verkrijgbaar. Het groeit zo snel dat er heel vaak geoogst kan worden. Elk jaar maakt de moederplant nieuwe stammen aan, die heel snel uitgroeien tot volwassen takken. Een bamboebos is dus bijna niet kaal te kappen. Bamboe heeft al lang niet meer het kneuterige imago, het is een materiaal met een lange levensduur, het is slijtvast en dus duurzaam. Het heeft daarnaast ook nog eens weinig onderhoud nodig. Mocht je de schutting toch na verloop van jaren willen vervangen voor een ander, dan is bamboe ook nog eens volledig afbreekbaar. Milieuvriendelijker kan bijna niet!

Bamboe is betaalbaar

Vooral als je kijkt naar de kwaliteit van bamboe, dan is het heel betaalbaar. Bamboe is namelijk te vergelijken met hardhout, qua kwaliteit. Natuurlijk is het betaalbaar omdat het product zo snel groeit. Een bamboeplantage heeft jaarlijks zo veel te oogsten, dat het heel lucratief is. Sommige bamboesoorten groeien soms wel een meter per dag. Bamboe kan in een jaar of vijf voor het eerst geoogst worden. Het heeft dan de hardheid die gewenst is. Daarna kun je bijna continue oogsten. Een plank van tropisch hardhout wordt gemaakt van stammen van bomen die soms wel honderd jaar nodig hebben om weer te herstellen. Je kunt je dus wel voorstellen dat een tropisch bos zo weg is. Bamboe is er altijd. Dit verklaart wel de betaalbaarheid van het materiaal.

Bamboe oogt natuurlijk

Bamboe ziet er heel natuurlijk uit, maar het dan ook een product uit de natuur. Kies je voor een handgemaakte bamboe schutting dan ziet het er nog natuurlijker uit. Bamboe is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De bekendste bamboe is licht van kleur, maar er zijn zelfs stokken die van nature heel donkerbruin zijn. Een schutting van bamboe is sterk en degelijk. Vooral in de tuin is een natuurlijk uitstraling heel mooi. Echte planten passen er heel goed bij, maar ook je houten tuinmeubelen. Wist je trouwens dat je ook voor je meubelen voor bamboe kunt kiezen? Een natuurlijk alternatief voor alle hardhoutsoorten die minder goed zijn voor het milieu. Bamboe is het materiaal van de toekomst. Het past gewoon in de tuin!

Waarom een buitensauna en een hottub perfect samengaan

buitensauna_s_004

Een buitensauna en een hottub staan garant voor momenten van geluk. Voor iedereen die een beetje somber is in het najaar, is een eigen buitensauna een ultiem hulpmiddel. Je wordt lekker warm in de sauna en dat is nu net wat je zo mist in het najaar. Heb je ook nog eens een eigen hottub in de tuin staan, dan is het plaatje compleet. Jouw eigen wellness, in jouw eigen tuin. Lees verder Waarom een buitensauna en een hottub perfect samengaan