De 3 Grootste Voordelen van een Bamboe Schutting


Bamboe in de tuin ken je misschien alleen van de bamboematjes die vroeger provisorisch geïnstalleerd werden tussen wat palen. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer mogelijk met dit materiaal. Bamboe is weer helemaal terug! Een bamboe schutting kopen heeft namelijk nogal wat voordelen. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het oogt natuurlijk. Maar hoe zit het nu met dit materiaal, waarom is het milieuvriendelijk? En waarom is het beter betaalbaar dan ander hout?

Bamboe is milieuvriendelijk

Voor bamboe is het niet nodig een tropisch bos te kappen. Bamboe is namelijk oneindig verkrijgbaar. Het groeit zo snel dat er heel vaak geoogst kan worden. Elk jaar maakt de moederplant nieuwe stammen aan, die heel snel uitgroeien tot volwassen takken. Een bamboebos is dus bijna niet kaal te kappen. Bamboe heeft al lang niet meer het kneuterige imago, het is een materiaal met een lange levensduur, het is slijtvast en dus duurzaam. Het heeft daarnaast ook nog eens weinig onderhoud nodig. Mocht je de schutting toch na verloop van jaren willen vervangen voor een ander, dan is bamboe ook nog eens volledig afbreekbaar. Milieuvriendelijker kan bijna niet!

Bamboe is betaalbaar

Vooral als je kijkt naar de kwaliteit van bamboe, dan is het heel betaalbaar. Bamboe is namelijk te vergelijken met hardhout, qua kwaliteit. Natuurlijk is het betaalbaar omdat het product zo snel groeit. Een bamboeplantage heeft jaarlijks zo veel te oogsten, dat het heel lucratief is. Sommige bamboesoorten groeien soms wel een meter per dag. Bamboe kan in een jaar of vijf voor het eerst geoogst worden. Het heeft dan de hardheid die gewenst is. Daarna kun je bijna continue oogsten. Een plank van tropisch hardhout wordt gemaakt van stammen van bomen die soms wel honderd jaar nodig hebben om weer te herstellen. Je kunt je dus wel voorstellen dat een tropisch bos zo weg is. Bamboe is er altijd. Dit verklaart wel de betaalbaarheid van het materiaal.

Bamboe oogt natuurlijk

Bamboe ziet er heel natuurlijk uit, maar het dan ook een product uit de natuur. Kies je voor een handgemaakte bamboe schutting dan ziet het er nog natuurlijker uit. Bamboe is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De bekendste bamboe is licht van kleur, maar er zijn zelfs stokken die van nature heel donkerbruin zijn. Een schutting van bamboe is sterk en degelijk. Vooral in de tuin is een natuurlijk uitstraling heel mooi. Echte planten passen er heel goed bij, maar ook je houten tuinmeubelen. Wist je trouwens dat je ook voor je meubelen voor bamboe kunt kiezen? Een natuurlijk alternatief voor alle hardhoutsoorten die minder goed zijn voor het milieu. Bamboe is het materiaal van de toekomst. Het past gewoon in de tuin!