Buitensauna

Een sauna in je tuin

BuitensaunaEen sauna in de tuin, wie wil dat nou niet? En het is helemaal niet onbetaalbaar, voor iets meer dan € 2000 ,- heb je al een 2 persoonssauna! En met een grootte van 130 x 100 meter is die sauna zelfs (of misschien wel juist) in een kleine tuin een prima optie. Ook zin om een buitensauna te kopen?

Waarom een Buitensauna?

In Finland is het heel gewoon om een sauna in of aan huis te hebben. Het is niet alleen lekker, maar ook erg gezond om regelmatig naar de sauna te gaan. En wat is er nou makkelijker dan om daar hoogstens een paar meter voor te hoeven lopen?

Dan de keuze voor een binnen- of een buitensauna. Een binnensauna is prima als je er ruimte voor hebt. Het voordeel is dat je dan niet naar buiten hoeft om bij je sauna te komen. Ook hoef je er bij een binnensauna niet voor te zorgen dat hij waterdicht is. Je hebt al een (infrarood)binnensauna van 90 x 90 cm, dus heel veel ruimte heb je niet nodig.

Maar misschien wil je graag een grotere sauna en heb je daar binnen geen ruimte voor. Of misschien vind je het fijn om na de sauna buiten af te koelen, in plaats van binnen onder een koude douche. Daarnaast is het uitzicht in de tuin natuurlijk leuker dan binnen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een buitensauna!

Waar moet je aan denken voor de aanschaf van een Buitensauna?

Een tuin is natuurlijk een noodzaak, tenzij je zo’n groot en stevig balkon hebt dat er een buitensauna op geplaatst kan worden. Verder is het belangrijk om na te denken over het soort kachel dat je gebruikt. Een houtgestookte kachel geeft misschien de meeste sfeer, maar mag alleen in een sauna die groot genoeg is geplaatst worden, om brandgevaar te verkleinen.

Verder zijn de vorm en grootte natuurlijk van belang. Kies je voor een 2-, 3-, 4-, 5-, of 6-persoons sauna? En waar komt de deur? Hoe veel banken wil je er in en hoe breed en lang moeten die zijn? Misschien wil je languit kunnen liggen, of misschien vind je zitten met je benen languit ook goed genoeg.