Heerlijk genieten van het mooie weer in de tuin met een schaduwdoek

neslingHet mooie weer komt er aan, tijd om eens goed te kijken naar de inrichting van de tuin. Natuurlijk kun je weer vrolijke planten neerzetten en je tuinmeubels opzoeken. Als je oude vertrouwde parasol wel eens aan vervanging toe is, kun je kiezen voor een schaduwdoek. De doeken zijn van professionele kwaliteit en zijn zeer geschikt voor elke soort tuin.

Maatwerk in zes kleuren

Er is een hele reeks aan standaardmaten schaduwdoeken te koop, maar als jouw tuin nou een heel ander formaat heeft, dan is het beste nieuws toch wel dat de doeken op maat gemaakt kunnen worden. De schaduwdoeken zijn er in verschillende kwaliteiten. Zo kun je kiezen voor waterafstotend, waterdoorlatend, harmonicadoek of een rolgordijn. Ook voor de vormen kan gekozen worden tussen verschillende driehoeken, een rechthoek of een trapezium. Tot slot de kleur, maar liefst zes kleuren zijn beschikbaar, waardoor een maatwerk schaduwdoek altijd uniek is.

Veilig genieten van de zon

De zes kleuren waarin het maatwerk schaduwdoek verkrijgbaar is, zijn limegroen, zwart, antraciet, terracotta, zand en gebroken wit. Ook de standaardmaten zijn in deze kleuren verkrijgbaar. De doeken zijn gemaakt van een geknoopt materiaal dat vuilafstotend is. Roestvaststalen ogen en karabijnsluitingen worden gemonteerd aan stelbouten, wat een bijzonder effect geeft. Het zeil van de schaduwdoeken houdt maar liefst 90 tot 95% van de schadelijke UV-stralen tegen. Veilig genieten van de zon kan onder een schaduwdoek dus heel goed.

Verschillende standaardmaten

Het voordeel van de paal waaraan het schaduwdoek gemonteerd wordt, is dat het verstelbaar is. Als de zon hoog of juist heel laag staat, kun je de hoogte van het doek eenvoudig aanpassen. De standaardmaten zijn een driehoek met gelijke zijden van 3,6 meter, een grotere driehoek met gelijke zijden van 5 meter, een driehoek met de afmetingen 4 x 4 x 5,7 meter en 5 x 5 x 7,1 meter of een vierkant met gelijke zijden van 3,6 of 5 meter. Een variant gemaakt van speciaal waterproof materiaal is ook nog in diverse maten in het assortiment opgenomen. Door dit materiaal kun je ook nog eens lekker in de tuin zitten, als het een beetje regent. Voordeel van deze keuze is dat er voor elke tuin wel een mooi schaduwdoek te vinden is.

Ook schaduwdoek voor de veranda of pergola

Speciaal voor veranda’s en pergola’s zijn ook schaduwdoeken verkrijgbaar. Deze worden gemonteerd tussen speciale palen en kunnen door middel van een trekkoord open of dicht gedaan worden. Voordeel is dat het scherm ook een beetje open kan, waardoor je steeds bij kunt stellen wat je hebben wil aan zonnestralen. Het harmonicadoek is gemaakt van waterafstotend en vuil werend materiaal, met een grote dichtheid. Met dit doek is volgens de leverancier maar liefst 30% meer schadelijke UV-stralen te weren, ten opzichte van de traditionele parasol. Omdat de palen altijd op zijn plaats staan, is het schaduwdoek altijd bij de hand.

Eenvoudig zelf te bouwen

Alle bijpassende bevestigingsmaterialen, tuinpalen, kettingen en schroeven zijn in de online shop te vinden. Zo kun je geen onderdeel over het hoofd zien, bij de aanschaf van een nieuw schaduwdoek. Een bijpassende beschermhoes zorgt ervoor dat het schaduwdoek ook in de herfst en winter beschermd blijft en tegen een stootje kan. Bestel je de schaduwdoeken als zelfbouwpakket, dan kun je met de montagevideo, die op de website te vinden is, zeker uit de voeten. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de doeken het best kunt installeren, maar ook hoe je moet meten in je tuin voor het beste resultaat. De animatie laat precies zien welk gereedschap nodig is, welke schroeven en welke bevestigingsmaterialen. Misschien is een handje extra wel handig, maar verder is de installatie met deze gebruiksaanwijzing niet moeilijk meer. Bovendien, hoe sneller hij geïnstalleerd is, hoe sneller je kunt genieten van je tuin. Laat de zomer maar komen!