Kook- en grillgemak

Kampeerartikelen, dat leek ons een geschikt onderwerp voor een eerste artikel, aangezien het kampeerseizoen weer voor de deur staat. Maar kampeerartikelen, dat is nogal breed. Vandaar dat we ons onderwerp hebben verkleind en ons beperken tot kook- en grill gereedschap voor op de camping.

BBQ

campingaz fargo bbqOnmisbaar voor op de camping, de BBQ. Je kunt een ter plekke op zoek gaan naar een wegwerp exemplaar, maar als je buiten nederland op de camping staat is de kans groot dat je er geen zult vinden.  Je kunt ook kiezen voor een gas, electriciteits, of houtskool BBQ. De houtskool BBQ is het meest populair, doordat hij relatief goedkoop is en de beste geur en sfeer geeft. Daarentegen heb je je vlees vaak wel een stuk sneller gaar op een van de andere soorten BBQ’s. De BBQ hiernaast is een campingaz BBQ. Je kunt hem makkelijk meenemen en heeft handige zijtafeltjes.

Gaskomforen

gasbranderGaskomforen klinkt je misschien erg Vlaams in de oren, maar het is het Nederlandse woord voor artikelen die het koken vergemakkelijken, op basis van gas. Zo is er de campingbrander (zie hiernaast), waar je direct een potje op kunt koken, maar waar je ook bijvoorbeeld een tweepits gastoestel op kunt monteren. U kunt ook kiezen voor een grillplaat op gas.

Vuurkorven

vuurkorfGa je voor het echte back-to-basic gevoel? Dan is je eten klaarmaken boven een vuurkorf misschien iets voor jou. Behalve dat het als kooktoestel kan dienen is het ook een echte sfeermaker voor de avonden. Ook vuurkorven bestaan in diverse modellen. De vuurkorf van hiernaast is het meest standaard model. Je hebt uiteraard nog wel een geschikte plaat nodig om je eten er op klaar te kunnen maken.

Ovens en magentrons

tristar ovenWat ons betreft horen ze niet op een camping thuis, maar als je de bakbeesten van caravans soms ziet die op de camping staan, dan zal het me niet verbazen als die mensen ook graag de comfort van een oven en/of magnetron bij de hand hebben. Het model hiernaast is een oventje met een inhoud van 19 liter, geschikt voor enkele broodjes of een mini pizza.