Waarom een buitensauna en een hottub perfect samengaan

buitensauna_s_004

Een buitensauna en een hottub staan garant voor momenten van geluk. Voor iedereen die een beetje somber is in het najaar, is een eigen buitensauna een ultiem hulpmiddel. Je wordt lekker warm in de sauna en dat is nu net wat je zo mist in het najaar. Heb je ook nog eens een eigen hottub in de tuin staan, dan is het plaatje compleet. Jouw eigen wellness, in jouw eigen tuin.

Imitatie van de warme zon

De blues in de winter is een welbekende aandoening waar heel veel mensen last van hebben. Je kunt je moe voelen, lusteloos en angstig. Daarnaast zijn mensen die in de winter somber zijn nogal prikkelbaar. Volgens onderzoek heeft een op de twintig mensen last van deze aandoening en dan zo erg dat zij niet meer op een normale manier kunnen functioneren. Heb je echt een seizoensgebonden depressie, dan kun je jezelf op het verkeerde been zetten door in de sauna te gaan zitten. Een van de bijkomstigheden van een sauna is namelijk dat het de warme zon imiteert. In de sauna warmt je lijf lekker op en kun je er weer even tegenaan. Ook een hottub heeft die functie en de combinatie is echt een aanrader.

kirami_hottub_cozy_red_cedar_1_

Herboren uit je sauna en hottub

Natuurlijk is een buitensauna met hottub niet alleen geschikt voor mensen die last hebben van somberheid. Iedereen zou een eigen wellness in de tuin moeten hebben. Het geeft je veel warmte in deze koude tijd van het jaar. Je gelukshormoon is door de weldadige warmte weer op peil en je voelt je als herboren, als je de sauna hebt bezocht. Ontspanning is natuurlijk het hele jaar door heel erg goed voor je. En met een eigen sauna en hottub kun je daar ook in andere seizoenen gebruik van maken. In de herfst en winter warm je er lekker van op maar in de lente en zomer werkt het ook heel ontspannend.

Heet bad onder de sterrenhemel

Een hottub is niets meer of minder dan een heet bad. Een hottub is een rond bad, meestal gemaakt van hout. Een kachel maakt het water warm en zorgt ervoor dat het warm blijft. Een hottub is geen buitenspa of jacuzzi, dat zijn ook baden in de openlucht maar die zijn net even anders. De charme van een hottub zit hem in zijn natuurlijke uiterlijk en natuurlijk in de kachel. Overigens zijn er ook hottubs op de markt die niet van hout zijn, maar van composiet. Dit is een materiaal dat de voordelen van kunststof combineert met de voordelen van hout. Een hottub van composiet is onderhoudsvriendelijk en oogt gewoon als een houten tub. Combineer je een hottub met een buitensauna, dan is je wellness compleet. Eerst in de sauna en vervolgens onder de sterrenhemel in een warm bad.

Quality time

In de sauna met je beste vrienden en daarna met zijn allen in de hottub. Glaasje bubbels erbij en lekker kletsen over het leven. Utopie? Nee, binnen handbereik! Je kunt even helemaal bijpraten en daarnaast ontspan je optimaal. Een sauna in je tuin met een hottub ernaast staat garant voor qualitity time met mensen waarvan je houdt. Wist je dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om een sauna en hottub in je tuin te installeren? En de prijs valt ook reuze mee. Je installeert hem gewoon zelf. Als je slim bent, vraag je hulp van een paar vrienden. Als tegenprestatie mogen ze jou vergezellen tijdens je eerste saunabezoek en krijgen ze die bubbels in de hottub. Wie zegt daar nu nee tegen?