Waarom houtgestookte hottubs ideaal zijn voor iedere hottub liefhebber

Een hottub in de tuin is pure gezelligheid. Samen met je vrienden geniet je, terwijl de zon ondergaat, van de warme weldaad. Heb je een hottub met een kachel waar je lekker ouderwets houtblokken in gooit, is de beleving nog groter. Een meer natuurlijke vorm van ontspanning bestaat er eigenlijk niet…

Vakantiegevoel

Een hottub in je eigen tuin is toch het toppunt van vakantiegevoel? Je voelt je vrij en ontspant zo snel dat je bijna denkt dat je ook echt op vakantie bent. Nodig je ook nog wat vrienden uit, dan heb je helemaal een vrij gevoel. Reken maar dat de mooiste verhalen verteld worden, als je met je vrienden in een hottub zit. Zeker als je ze allemaal een drankje in de hand geeft. Zorg alleen wel dat je een stapeltje hout klaar hebt liggen. Het is zo’n desillusie als je halverwege eerst moet gaan hout hakken…

Filmavondje

Waar ze in Londen een festival van kunnen maken, kunnen wij in Nederland toch in het klein ook zoiets creëren? Waar we het over hebben? Over film kijken vanuit je hottub! Tijdens het evenement wordt in Londen op groot scherm een film getoond, terwijl jij met je vrienden in een hottub zit. Het enige nadeel van zo’n festival is dat je niet de enige bent die in een hottub zit. Er staan namelijk een heleboel van die warme badjes op een rij! Wil je een soortgelijke sfeer bereiken in je tuin maar dan wat meer privé, dan stook je je kachel lekker warm op en zet je op een groot scherm je eigen film aan. Reken maar dat dit genieten is. Vergeet alleen niet zo af en toe een blokje hout in de kachel te gooien, anders wordt je water koud.

Knisperend hout

Een kachel die gestookt wordt van hout heeft natuurlijk wel zo zijn voor- en nadelen. Een van de grootste voordelen is dat je de energiekosten spaart. Een houtgestookte hottub kachel heeft namelijk geen stroom nodig. Een ander voordeel is het heerlijke geluid dat brandend hout maakt. Het knisperen van het vuur en het omrollen van de verkoolde blokken, het onverdeelde natuurgeweld, daar kan echt geen ander geluid tegenop. Uiteraard heeft een houtgestookte kachel ook zo zijn nadelen, maar die zijn te verwaarlozen. Vooral als je ervoor zorgt dat niemand last kan hebben van de rook die de kachel produceert. Je moet er dus voor waken dat de kachel niet onder het slaapkamerraam van je buren staat te dampen. Maar als dat alles is?

’t Is even een klusje…

Voor een houtgestookte kachel heb je uiteraard hout nodig. Het is slim om alleen hout te stoken dat van binnen goed droog is. Daarom moet je op tijd beginnen met het aanleggen van een voorraadje. Verspreid het woord, laat iedereen weten dat je op zoek bent naar haardhout. Zo laten mensen je direct weten als ze een boom willen kappen en niet weten wat ze met het hout moeten doen. Een dagje kloven en je hebt weer een hele stapel liggen, voor het zomerseizoen begint. Hout kloven is een klus, dat geven we direct toe. Maar je weet waar je het voor doet!

Goede voorbereiding is het halve werk

Oké, je hebt een voorraadje hout, je hebt ervoor gezorgd dat de pijp van je kachel geen overlast bezorgd en het bad zit vol met water. Je vrienden zijn onderweg voor een avondje kletsen of een filmavondje. Wat nu? De voorbereiding kan beginnen! In de koelkast zet je alvast de lekkerste hapjes klaar. Op je gemak leg je het hout binnen handbereik van de kachel. Je steekt de kachel aan en gaat intussen een beetje in je tuin rommelen. Of je zet het grote scherm alvast klaar voor de film. Blijf wel in de buurt van de kachel, je moet er even voor zorgen dat hij goed brandt. Is dat zover, dan wordt het water binnen afzienbare tijd heerlijk warm. Je vrienden staan al in hun zwembroek klaar en de eerste glazen worden volgeschonken. Het grote genieten kan nu echt beginnen. Vergeet de hapjes in de koelkast niet!