Uit in de regen

Dameskleding voor een Hollands dagje uit

Uit in de regenNederlandse zomers zijn soms zonnig, maar ook erg vaak nat. Tenzij je van plan bent om op regenachtige dagen alleen binnen te blijven is het van belang dat je goede outdoorkleding hebt voor een dagje uit met wisselvallige weersomstandigheden. 

Ademende regenkleding

outdoor damesjasRegent het de hele dag? Met een parapluutje alleen redt je het dan vaak niet en het is bovendien vervelend om de hele dag met een paraplu te lopen. Maar van die zware regenpakken ben je al snel niet nat van de regen, maar van het zweet. Tijd om op zoek te gaan naar regenkleding die je beschermt tegen regen en wind, maar ook nog eens goed ademend is. Vaak staat dit aangegeven op de regenkleding zelf, vraag het anders aan de verkoper. Een geschikte outdoor jas voor dames is degene op de afbeelding hiernaast. Licht, ademend en toch water- en winddicht.

Een goede rugzak

rugzakGa je een dagje wandelen of fietsen, of ben je een dagje aan het slenteren in een andere stad, dan is een goede rugzak van belang. Een rugzak die lekker zit, waar genoeg in kan en waarin je spullen goed droog blijven. De rugzak van hiernaast is een goede optie. Hij is voorzien is van een rugpand dat ervoor zorgt dat je niet direct met een bezwete rug komt te zitten, heeft een regenhoes en is licht en goed aansluitend. Beter een paar tientjes meer uitgeven voor een goede rugzak dan om er een uit te kiezen die je uiteindelijk liever thuislaat.

De juiste schoenen

Wandelschoenen harmony laceEen dagje uit kan helemaal verpest worden door de verkeerde schoenen. Te kleine schoenen zijn natuurlijk uit den boze, maar ook schoenen waar je voeten te warm in worden, of schoenen die simpelweg niet comfortabel zitten zijn geen optie. Kies schoenen die je graag draagt, eerder dan schoenen die er mooi uitzien. Het is een goed idee om wandelschoenen aan te schaffen, loop ze wel goed in vóórdat je er op uit gaat!