Streekmarkt

Erop uit met lekker weer

StreekmarktWie er met dit weer nog binnenblijft heeft óf een hekel aan warm weer en/of buiten zijn, óf moet voor zijn werk noodgedwongen binnen zijn. Alle overige mensen zullen alle kansen benutten om lekker buiten te genieten en erop uit te trekken.

Er zal dan momenteel weer een hoop gegoogelt worden op dingen als ‘ erop uit’, ‘ dagje uit’, ‘ een dagje uit’, ‘ een weekendje weg’ etcetera. Behalve de bekende eropuit.nl en dagjeweg.nl is er een leuke alternatieve site met originele dagjes uit: de landbouwagenda.

De landbouwagenda

De landbouwagenda is een agenda vol met agrarische bijeenkomsten, seminairs, themadagen en andere zakelijke evenementen, maar ook landelijke uitjes voor mensen die beroepsmatig niets met het landelijke leven te maken hebben staan er in vermeld. Je kunt selecteren op soort evenement, datum en plaats en dan filter je zo de leuke landelijke uitjes eruit.
Bij landelijke uitjes moet je denken aan bijvoorbeeld streekmarkten, boerenmarkten, open boerderijdagen, maar ook tractorpulling- en andere wedstrijden.

Markten in augustus

In augustus 2012 worden er door het hele land weer een heleboel leuke dingen georganiseerd. Zo zijn er in augustus een drietal markten waar je naartoe zou kunnen.
Op 11 augustus kun je naar de Ommelander markt in Groningen, waar streekproducten worden verkocht en waar ook wat vertier is voor kinderen. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00.

Op 26 augustus kun je naar de Düstermühlenmarkt – das traditionelle Volksfest im Westmünsterland -, net over de grens in Legden. Tijdens dit volksfeest waar jaarlijks zo’n 80.000 mensen op af komen worden er allerlei streekproducten verkocht en is er o.a. een klein-dierenmarkt, een agrarische show en een paardenshow.

Eveneens op 26 augustus is er de boerenmarkt in Sint Anthonis in Brabant. Deze Boerenmarktdag die ‘Puur Natuur’ wordt genoemd is een dag waarop de bezoeker kan zien, proeven en beleven hoe er tegenwoordig gewerkt wordt in de agrarische sector. Vele sectoren zijn oaanwezig en er is ook vermaak voor kinderen.
De boerenmarktdag duurt van 11.00 tot 16.00 uur

Voor alle andere landelijke uitjes kun je zelf even een kijkje nemen op de landbouwagenda.