Meranerland, waar ‘voor elk wat wils’ geen loze kreet is

In elke vakantiebrochure is de loze kreet ‘voor elk wat wils’ te vinden. In Meranerland is deze kreet verre van loos: hier is werkelijk voor iedereen wat te beleven. Wil je een sportieve vakantie of hou je meer van cultuur en geschiedenis? Wil je alleen maar ontspanning, in Meranerland is het te vinden.

Mild klimaat en zuivere berglucht

.

Het Meranerland ligt in Zuid-Tirol, een gebied waar men zowel Duits als Italiaans spreekt. Het ligt in Noord-Italië, tegen Oostenrijk aan. Het landschap is in Meranerland zeer divers: je kunt er palmbomen vinden, maar ook besneeuwde bergtoppen. Bergketen Dolomieten is fascinerend, met zijn vele vergezichten en mediterrane vegetatie. In stad Meran/Merano waan je je in een mondaine sfeer door de vele promenades. In deze stad is een wellness te vinden. Niet zo vreemd, om dat het al eeuwenlang bekend staat als kuuroord, door zijn zuivere lucht en het milde klimaat.

De bergen leren kennen

Flaneren doe je in Meran, maar een echte bergwandeling kun je maken in de Dolomieten. Je kunt zelf de bergen in om de natuur te ontdekken, maar samen met een berggids is het misschien nog wel spannender. Een gids laat je veel moois zien en vertelt onderweg ook nog wat je ziet, waardoor je de bergen nóg beter leert kennen. Wandeltochten voor echte alpine wandelaars zijn te doen, maar ook kindvriendelijke wandeltochten die voor iedereen geschikt zijn. Diverse andere sportieve activiteiten kun je in het Meranerland doen, denk aan raften, paragliden, mountainbiken, tennissen en golfen.

Boerenleven ontdekken

The traditional afternoon break consists of cold cuts such as cheese and raw ham, with light wine or elderflower juice, followed by fruit.

Het boerenleven ontdek je op de boerderij. Ook Zuid-Tirol heeft de mogelijkheid je het boerenleven te leren kennen. Brood leren bakken zoals de boer dat doet, frambozen plukken in het wild of een wandelroute lopen langs een appelnatuurpad, naast leerzaam zijn deze uitjes ook nog eens zeer geschikt voor kinderen. Een gezinsvakantie is dus heel goed te doen hier. Ook voor kinderen is hier genoeg te doen. Wat dacht je van een bezoekje aan de fameuze renbaan in de omgeving van Meran of zelfs een ritje maken op een echte Hafling paard?

Terug in de tijd

Door de vele kastelen, burchten en kerken is de geschiedenis ook bijzonder veel aanwezig in de omgeving. Veel van de eeuwenoude gebouwen zijn te bezoeken. Soms zijn er cafés gevestigd in de kastelen of zelfs hotels. Waan je in de tijd van Sissi bij kasteel Trauttmansdorff. Dit was ooit het zomerverblijf van keizerin Sissi. De botanische tuinen bij dit kasteel bieden je een genietmoment met de vele exotische planten en bloemen. In een van de kerken in het Meranerland zijn de oudste fresco’s in Duitstalig gebied te vinden en het museum aan de overkant van de kerk leert je alles over de geschiedenis van die muurtekeningen.

Italië ademt mode

Italië zou Italië niet zijn als er niet mogelijkheden voor shoppen te over zijn. Meran ademt mode. In Portici Arcade, een van de vele winkelstraten van de stad, vind je 400 meter lang de mooiste bogen en karakteristieke gevels, ondersteund door zuilen. Boetiekjes, restaurants en cafés laten je de typische Italiaanse sfeer proeven. Vergeet niet een echte cappuccino te scoren of lokale specialiteiten.