Verschillende Soorten Hout en de Verschillende Droogprocessen

Of je hout voor verwerking wilt gebruiken of voor het stoken van je kachel, het moet eerst goed droog zijn. Er zijn een heleboel verschillende soorten hout, die allemaal hun eigen droogtijd hebben. Droogtijd die overigens door speciale droogovens aanzienlijk versneld kunnen worden. In dit artikel behandelen we het stookhout, hoe lang duurt het, in het natuurlijke proces, voor dat echt goed droog is en dus geschikt voor verbranding in je kachel? Lees verder Verschillende Soorten Hout en de Verschillende Droogprocessen

10 heerlijke gerechten die je kunt bestellen bij een all you can eat sushi restaurant

food-1070688_1280

Als je sushi in Eindhoven gaat eten bij een all you can eat sushi restaurant, is de kaart zo groot, dat de keuze niet eenvoudig is. De tien beste gerechten uitlichten, is daarom onmogelijk. Wij houden het bij tien heerlijke gerechten. Voordeel van all you can eat sushi is dat je ze alle tien en nog een heleboel andere gerechten, gewoon uit kan proberen.

Nigiri Tuna

De basis voor bijna elke sushi is rijst. Dit is wel een speciaal soort rijst, extra zetmeel zorgt ervoor dat het plakkerig is en goed in vormen te serveren. Nigiri heeft zulke rijst nodig, omdat het hapje anders eenvoudigweg in elkaar zou storten. Een lekker plakje verse rauwe tonijn maakt dit gerecht compleet.

Maki Kappa Cucumber

De bekende sushirolletjes met zeewier heten maki. Voor dit gerecht wordt ook de plakrijst gebruikt. Maki Kappa Cucumber is eigenlijk een ingepakt stukje komkommer. Door de komkommer heeft dit gerecht echt een bite. Samen met rijst en zeewier is het een streling van de tong.

Chuka Wakame

Een heerlijk bijgerecht voor op de all you can eat sushi tafel: een salade van zeewier. Zeewier is super gezond en door vitaminen en mineralen ook nog eens heel voedzaam. In de salade doet het zeewier een beetje denken aan snijbonen, hoewel het gerecht heel anders smaakt.

Sake Wasabi

Een Sake Wasabi is een rolletje rijst met als vulling zalm. Omdat de rijst ‘beplakt’ is met wasabi, heeft deze sushi een pittige nasmaak. Wasabi is een typische smaakmaker in de Japanse keuken, gemaakt van mierikswortel. Het goedje staat vaak ook standaard op tafel, als bijgerecht, samen met gember en sojasaus.

Miso Shiru

Een typisch Japans soepje van sojabonen. In Japanse gezinnen wordt deze soep heel vaak gegeten en het leuke is dat elk gezin zijn eigen recept heeft. Wat dus precies de ingrediënten zijn van Miso Shiru is afhankelijk van de kok. Omdat het soepje natuurlijk niet met stokjes te eten is, kun je hem gewoon uit het kommetje drinken.

Temaki Unagi Eel

De Japanse keuken staat bekend om het gebruik van verse rauwe vis. De bekendste sushi zijn gemaakt van tonijn of zalm, maar ook andere vissoorten worden in de Japanse keuken gebruikt. Unagi Eel is bijvoorbeeld paling, iets dat je niet zo snel zou verwachten in een all you can eat sushi restaurant. De paling is verpakt als een Temaki: een puntzakje van zeewier.

Usuyaki

Natuurlijk moet je bij een all you can eat sushi restaurant ook wat warme gerechten proberen. Vlees komt in de Japanse keuken niet veel voor, hoewel het natuurlijk wel veelvuldig op de kaart staat. Usayaki is een van de warme gerechten, gemaakt van biefrolletjes.

Tamago Sweet Omelette

Een Nigiri met een stukje omelet. Ei is een veelgebruikt product in de Japanse keuken en kan daarom niet in dit lijstje ontbreken. Het stukje omelet is zo stevig, dat het blijft liggen op een pakketje rijst. Eventueel wordt het samengebonden met een stukje zeewier.

Ika Kushi Squid Skewer

Omdat je naar een all you can eat sushi restaurant gaat om zoveel mogelijk verschillende soorten hapjes te proberen, kan de Ika Kushi Squid Skewer niet ontbreken. Dit warme gerecht is gemaakt van inktvis, dat op een spiesje geprikt is. Deze vis is heerlijk met een beetje sojasaus en naar wens een klein stukje wasabi.

Green Tea Ice Cream en Black Sesame Ice Cream

Een nagerecht is niet echt noodzakelijk na een all you can eat sushi menu, maar een bolletje ijs gaat er vaak nog wel in. Je kunt uiteraard kiezen voor een bolletje vanille-ijs, maar hebben we dat niet al vaak genoeg gegeten? Als je dan toch aan het proeven bent, kies dan eens voor een bolletje groene thee-ijs of, nog spannender, een bolletje zwarte seseamijs. Het proberen waard!

Vijf interessante feiten over buitensauna’s

bastu_sauna_s_184__1Een sauna in de tuin, hier in Nederland een luxe, in Finland heel normaal. Wist je dat een privésauna meer in je bereik ligt dan je zelf zou denken? Vijf feiten over buitensauna’s, van de geschiedenis tot onze gezondheid.

De geschiedenis van de sauna

De traditionele Finse sauna is, zoals de naam doet vermoeden, afkomstig uit Finland. De allereerste sauna’s bestonden waarschijnlijk al 2.000 jaar geleden, toen nog in uitgegraven kuilen en met opgewarmde stenen. In die kuil kon de temperatuur flink oplopen, waardoor de kleding wel uit kon.

Het schijnt dat in Finland nog enkele zogenaamde ‘holsauna’s’ zijn. De uitgegraven holen werden later vervangen door blokhutten, in eerste instantie gebouwd van boomstammen. Vandaag de dag heeft Finland 1,6 miljoen sauna’s. Als je nagaat dat in het land maar ongeveer vijf miljoen mensen wonen, kun je wel bedenken dat bijna iedereen wel een sauna in de tuin heeft staan. Lees verder Vijf interessante feiten over buitensauna’s

TOP 5 tips om griep te voorkomen:

griepvoorkomen2

1. Was regelmatig je handen. Maak hierbij het liefst gebruik van een no-touch zeepdispenser om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen en zo ook een griep te voorkomen. Die heb je van Dettol maar ook van andere merken die je met je eigen zeep kan vullen, dit is met name handig als je allergisch bent voor bijvoorbeeld parfum of andere bestandsdelen die in zeep zitten.

2. Raak zo min mogelijk je mond, neus en gezicht aan (Als je Contagious uit 2011 hebt gezien dan weet je waarom). En doe je dat vaak toch wel onbewust schaf dan een klein flesje handenreiniger en een grote fles handenreiniger aan. Gooi het kleine flesje in je tas en bewaar de grote fles thuis of op je bureau. Is het kleine flesje leeg? Vul hem dan gewoon weer aan vanuit de grote fles. (Dank aan de Etos medewerkster voor deze geweldige tip)

3. Ontsmet regelmatig je telefoon, oordopjes en ander kleinood wat je onbewust op de meest vieze plekken neerzet. Dit kan met tea tree oil of een vochtig doekje met dettol, maar dat ruikt niet al te lekker en is niet goed voor de elektronica. Een oplossing kan een uv sterilisator zijn.

Zorg dat je goed uitgerust bent, vermoeidheid en stress verlagen je weerstand. En een leuke om ook even 10 minuutjes of een kwartiertje van je bureau weg te kunnen, de frisse buitenlucht is alleen maar goed voor je en ondanks de bewolking neemt je huid alsnog vitamine D op. Vitamine D helpt je om beter calcium en kalk op te nemen wat de vermoeidheid tegen gaat.

Mocht je een getinte of donkere huidskleur hebben schaf dan voor de zekerheid vitamine D tabletten of druppels aan. In de winter heb je namelijk grotere kans op een vitamine D tekort doordat je het minder snel opneemt dan een persoon met minder melanin in z’n huid.

4. Eet regelmatig, goed en gezond. Zorg dat je voldoende vitamines binnen krijgt en zo min mogelijk bewerkte suikers. Deze zorgen er alleen maar voor dat je sneller ontstekingen in je lichaam kunt krijgen en dan ziek kan worden. Ja we weten het suiker is lekker en zorgt voor een energie boost, maar die energie boost kan je ook uit andere bronnen halen.

Bron Tech66

Hoe Herken Je Een Specialist In Tuinhout?

De tijd dat winkels alleen nog maar floreerden bij mond-tot-mondreclame is voorbij. Natuurlijk is dat nog steeds een hele belangrijke vorm van klantenwerving, maar online recensies op internet zijn misschien nog wel belangrijker. Vooral voor bedrijven die online werken, zijn de recensies van levensbelang. Maar hoe herken je nu echt een specialist online?

Tuinhout online kopen of in de showroom

Hoe-herken-je-een-specialist-in-tuinhout 
Zelfs als je tuinhout wil kopen, kun je bij een online specialist terecht. Veel mensen geven nog de voorkeur aan het bekijken van tuinhout, maar voor mensen met weinig tijd kan de webshop een uitkomst zijn. Voordeel van online tuinhout kopen, is dat het veelal voordeliger is dan bij een bouwmarkt. Natuurlijk moet je wel kijken of de aanbieder van het tuinhout wel betrouwbaar is. Mocht je twijfelen over de kwaliteit van het hout, kun je altijd alsnog de showroom bezoeken. Het beste van twee werelden dus.

Een specialist in tuinhout heeft een groot assortiment tuinhout. Niet alleen schuttingen zijn in de webshop te vinden, maar ook vlonderplanken, palen, rabatdelen, tuinmeubelen, plantenbakken, speelhuisjes, je kunt het zo gek niet verzinnen. De accessoires voor het in elkaar zetten van het hout is er ook te koop, waardoor een compleet pakket aangeboden wordt. De webshop biedt ook zowel composiet als hardhout en naaldhout aan, drie materialen die er misschien wel hetzelfde uitzien, maar dat niet zijn. Lees verder Hoe Herken Je Een Specialist In Tuinhout?

11 Dingen Die Je Moet Weten Over OG Kush

og-kush-feminizedOG kush is een van de meest populaire wietsoorten. Zowel recreatieve als medicinale gebruikers geven aan dat dit een van de beste wietsoorten is. Maar hoe komt OG kush eigenlijk aan zijn populariteit en wat maakt de wiet zo bijzonder?

In dit artikel geven we je 11 bijzondere feiten over OG kush waardoor je alles te weten komt over deze wietsoort.

Het ontstaan van OG kush

OG kush werd in 1996 ontdekt in zaden die in Chemdawg topjes gevonden werden. Hierna is het met andere genetica gemengd in Noord-Californië waardoor er in totaal circa elf soorten OG kush zijn ontstaan.
Deze zijn vandaag de dag nog steeds ontzettend populair. Lees verder 11 Dingen Die Je Moet Weten Over OG Kush

Vaporizen: Een gezonde manier voor het consumeren van cannabis

Ik heb met mijn dokter gesproken en we zijn het er beide over eens:
Met mijn insomnia kun je baat hebben bij cannabis. En aangezien ik cannabis niet recreatief maar voor gezondheidsredenen wil gaan gebruiken, is roken niet mijn eerste keuze.

Mijn dokter legt me uit dat dit absoluut niet nodig is, aangezien er meerdere mogelijkheden zijn om cannabis te consumeren. De spacecake kende ik al, van vroeger. Dat was geen succes.

Doordat het erg lang duurde voordat de effecten eindelijk merkbaar werden, hadden we allemaal een plak extra gegeten. Toen het eenmaal begon, waren de effecten te intens: geen fijne ervaring.

Daarop antwoordde mijn dokter dat er ook een andere optie voor mij mogelijk is: Vaporizen.
volcano-digit
Lees verder Vaporizen: Een gezonde manier voor het consumeren van cannabis

Slipcursus

slipcursusEen slipcursus is een goed idee voor als je zekerder wilt worden over rijden op glad wegdek. Maar ook als bedrijfsuitje kan een slipcursus een leuk idee zijn. Er bestaan al slipcursussen voor minder dan € 80 per persoon. In dit artikel worden de verschillende onderdelen van slipcursussen uitgelegd.

Basiscursus ANWB

Er bestaan slipcursussen van een paar uur tot een hele dag. De cursussen die we hier behandelen duren een hele dag en zijn dan ook vrij uitgebreid. Het is ook mogelijk om een ANWB slipcursus in een dagdeel te volgen, bekijk hiervoor de website.

Tijdens de basiscursus leer je om uit te wijken en te remmen op glad wegdek, een achterwielslip te corrigeren, hoe je een gladde helling van 8% moet afdalen en hoe je moet onder- en oversturen op een rotonde. Tijdens deze cursus (die duurt van 08.45 tot 16.30) krijg je koffie, thee en een lunch aangeboden. Wil je goed beslagen ten ijs komen, dan kun je je voorbereiden met een grip & slip e-training. Tijdens deze training leer je alle theoretische kennis die nodig is, waardoor je je tijdens de praktijkcursus meer kunt focussen op de uitvoering.
Lees verder Slipcursus

Beroemdheden met een Porsche 914

Wat hebben een grijze komiek, een zwarte rapper en een overleden astrofysicus met elkaar gemeen? Dit klinkt als het begin van een hele slechte kroegmop, maar de werkelijkheid is natuurlijk anders.Alle drie deze heren zijn of waren in het bezit van een klassieke Porsche 914. Voor de één was de auto een genot in zijn leven, zoals het hoort, voor de ander was het een terugkerende pain in the ass, en voor de laatste werd een ongeluk met zijn auto het keerpunt in zijn leven. De auto was total loss, daar hielpen geen Porsche 914 onderdelen meer tegenaan. Lees verder Beroemdheden met een Porsche 914