10 heerlijke gerechten die je kunt bestellen bij een all you can eat sushi restaurant

food-1070688_1280

Als je sushi in Eindhoven gaat eten bij een all you can eat sushi restaurant, is de kaart zo groot, dat de keuze niet eenvoudig is. De tien beste gerechten uitlichten, is daarom onmogelijk. Wij houden het bij tien heerlijke gerechten. Voordeel van all you can eat sushi is dat je ze alle tien en nog een heleboel andere gerechten, gewoon uit kan proberen.

Nigiri Tuna

De basis voor bijna elke sushi is rijst. Dit is wel een speciaal soort rijst, extra zetmeel zorgt ervoor dat het plakkerig is en goed in vormen te serveren. Nigiri heeft zulke rijst nodig, omdat het hapje anders eenvoudigweg in elkaar zou storten. Een lekker plakje verse rauwe tonijn maakt dit gerecht compleet.

Maki Kappa Cucumber

De bekende sushirolletjes met zeewier heten maki. Voor dit gerecht wordt ook de plakrijst gebruikt. Maki Kappa Cucumber is eigenlijk een ingepakt stukje komkommer. Door de komkommer heeft dit gerecht echt een bite. Samen met rijst en zeewier is het een streling van de tong.

Chuka Wakame

Een heerlijk bijgerecht voor op de all you can eat sushi tafel: een salade van zeewier. Zeewier is super gezond en door vitaminen en mineralen ook nog eens heel voedzaam. In de salade doet het zeewier een beetje denken aan snijbonen, hoewel het gerecht heel anders smaakt.

Sake Wasabi

Een Sake Wasabi is een rolletje rijst met als vulling zalm. Omdat de rijst ‘beplakt’ is met wasabi, heeft deze sushi een pittige nasmaak. Wasabi is een typische smaakmaker in de Japanse keuken, gemaakt van mierikswortel. Het goedje staat vaak ook standaard op tafel, als bijgerecht, samen met gember en sojasaus.

Miso Shiru

Een typisch Japans soepje van sojabonen. In Japanse gezinnen wordt deze soep heel vaak gegeten en het leuke is dat elk gezin zijn eigen recept heeft. Wat dus precies de ingrediënten zijn van Miso Shiru is afhankelijk van de kok. Omdat het soepje natuurlijk niet met stokjes te eten is, kun je hem gewoon uit het kommetje drinken.

Temaki Unagi Eel

De Japanse keuken staat bekend om het gebruik van verse rauwe vis. De bekendste sushi zijn gemaakt van tonijn of zalm, maar ook andere vissoorten worden in de Japanse keuken gebruikt. Unagi Eel is bijvoorbeeld paling, iets dat je niet zo snel zou verwachten in een all you can eat sushi restaurant. De paling is verpakt als een Temaki: een puntzakje van zeewier.

Usuyaki

Natuurlijk moet je bij een all you can eat sushi restaurant ook wat warme gerechten proberen. Vlees komt in de Japanse keuken niet veel voor, hoewel het natuurlijk wel veelvuldig op de kaart staat. Usayaki is een van de warme gerechten, gemaakt van biefrolletjes.

Tamago Sweet Omelette

Een Nigiri met een stukje omelet. Ei is een veelgebruikt product in de Japanse keuken en kan daarom niet in dit lijstje ontbreken. Het stukje omelet is zo stevig, dat het blijft liggen op een pakketje rijst. Eventueel wordt het samengebonden met een stukje zeewier.

Ika Kushi Squid Skewer

Omdat je naar een all you can eat sushi restaurant gaat om zoveel mogelijk verschillende soorten hapjes te proberen, kan de Ika Kushi Squid Skewer niet ontbreken. Dit warme gerecht is gemaakt van inktvis, dat op een spiesje geprikt is. Deze vis is heerlijk met een beetje sojasaus en naar wens een klein stukje wasabi.

Green Tea Ice Cream en Black Sesame Ice Cream

Een nagerecht is niet echt noodzakelijk na een all you can eat sushi menu, maar een bolletje ijs gaat er vaak nog wel in. Je kunt uiteraard kiezen voor een bolletje vanille-ijs, maar hebben we dat niet al vaak genoeg gegeten? Als je dan toch aan het proeven bent, kies dan eens voor een bolletje groene thee-ijs of, nog spannender, een bolletje zwarte seseamijs. Het proberen waard!