TOP 5 tips om griep te voorkomen:

griepvoorkomen2

1. Was regelmatig je handen. Maak hierbij het liefst gebruik van een no-touch zeepdispenser om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen en zo ook een griep te voorkomen. Die heb je van Dettol maar ook van andere merken die je met je eigen zeep kan vullen, dit is met name handig als je allergisch bent voor bijvoorbeeld parfum of andere bestandsdelen die in zeep zitten.

2. Raak zo min mogelijk je mond, neus en gezicht aan (Als je Contagious uit 2011 hebt gezien dan weet je waarom). En doe je dat vaak toch wel onbewust schaf dan een klein flesje handenreiniger en een grote fles handenreiniger aan. Gooi het kleine flesje in je tas en bewaar de grote fles thuis of op je bureau. Is het kleine flesje leeg? Vul hem dan gewoon weer aan vanuit de grote fles. (Dank aan de Etos medewerkster voor deze geweldige tip)

3. Ontsmet regelmatig je telefoon, oordopjes en ander kleinood wat je onbewust op de meest vieze plekken neerzet. Dit kan met tea tree oil of een vochtig doekje met dettol, maar dat ruikt niet al te lekker en is niet goed voor de elektronica. Een oplossing kan een uv sterilisator zijn.

Zorg dat je goed uitgerust bent, vermoeidheid en stress verlagen je weerstand. En een leuke om ook even 10 minuutjes of een kwartiertje van je bureau weg te kunnen, de frisse buitenlucht is alleen maar goed voor je en ondanks de bewolking neemt je huid alsnog vitamine D op. Vitamine D helpt je om beter calcium en kalk op te nemen wat de vermoeidheid tegen gaat.

Mocht je een getinte of donkere huidskleur hebben schaf dan voor de zekerheid vitamine D tabletten of druppels aan. In de winter heb je namelijk grotere kans op een vitamine D tekort doordat je het minder snel opneemt dan een persoon met minder melanin in z’n huid.

4. Eet regelmatig, goed en gezond. Zorg dat je voldoende vitamines binnen krijgt en zo min mogelijk bewerkte suikers. Deze zorgen er alleen maar voor dat je sneller ontstekingen in je lichaam kunt krijgen en dan ziek kan worden. Ja we weten het suiker is lekker en zorgt voor een energie boost, maar die energie boost kan je ook uit andere bronnen halen.

Bron Tech66