Brainstormen over nieuwe schutting

Deel nu...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Heb je een nieuwe schutting nodig? Dan kun je daar het best even over nadenken. Het is een flinke aankoop en die doe je vaak niet zomaar even. Bovendien, wat zijn je wensen? Wil je een hoge schutting, of juist een laag hekje. Wil je iets straks, of juist van alle tijden. En wat willen je buren? Kortom: een avondje brainstormen is op zijn plaats.

Structuur aanbrengen

Als je gaat brainstormen, heeft dat als doel verschillende ideeën krijgen. Het is een proces, dat je met diverse mensen aangaat. In dit geval waarschijnlijk je huisgenoten en je buren. Waarom je buren? Omdat een schutting plaatsen nu eenmaal meestal een gezamenlijk project is. Je hebt een schutting nodig om twee erven van elkaar af te scheiden en een daarvan is vaak je eigendom van je buur. Je kunt verschillende ideeën hebben over schuttingen in het algemeen, maar na zo’n brainstorm toch met elkaar op een lijn zitten. En dat is goed, want dat maakt de volgende stap eenvoudiger.

Verschillende soorten

Er zijn een heleboel verschillende soorten schuttingen. In hoogte, maar ook in materiaal. Als we kijken naar de meest verkochte schuttingen, dan heb je het traditionele hout, maar ook bijvoorbeeld composiet. Dat laatste willen we even aan je uitleggen. Een composiet is van een samengesteld materiaal. In het geval van de schutting is het de combinatie hout en kunststof. Het voordeel hiervan is dat het eruitziet als hout, maar de kwaliteiten heeft van kunststof. Nu denk je misschien dat dit niet zo’n duurzaam materiaal is, maar dat is niet waar. Het kunststof dat gebruikt wordt, is gerecycled. En het hout is afkomstig van de pakketfabriek, waar houtstof verzameld wordt en hergebruikt. Een materiaal om serieus over na te denken dus. Ben je er uit en wil je een composiet schutting kopen? Dan ben je nog steeds niet klaar met je keuze!

The sky is the limit

Of je nu voor hout of voor composiet gaat, er zijn veel verschillende schuttingen. De mogelijkheden zijn enorm! Je kunt best stellen: de sky is the limit. De volgende stap is dus bepalen hoe hoog de schutting moet worden. Hier zijn vaak standaardeisen voor. Tenminste, voor de maximale hoogte. Als je het zo bekijkt, is de ‘sky’ zeker niet de ‘limit’. Vaak mag een schutting maximaal 200 cm hoog zijn. Veel standaard schuttingdelen zijn 180 cm hoog. Dat is perfect, want je plaatst hem vaak een stukje boven de grond. En zo voldoe je met zo’n standaard scherm aan de eisen. Een schutting van die hoogte verzekert je privacy en dat is je vast wat waard. Hoe leuk die buren ook zijn!

Smaken verschillen

Oké, je weet misschien dat je een composiet schutting wil kopen. En je weet hoe hoog je zelf wilt dat hij wordt. Dan is er nóg steeds veel keuze. Je kunt ervoor kiezen om een composiet schutting te kopen met wicker vlechtwerk. Of misschien vind je het mooier om te gaan voor een composiet frame met melkwitte kunststof platen erin. Een traditionele schutting van planken, vervaardigd van composiet is ook mogelijk. Evenals een planken schutting met een metalen kader. Je ontdekt al snel dat dat avondje brainstormen met je buren niet voor niets is. Smaken verschillen nu eenmaal! Komen we weer uit bij het doel van die brainstorm. Aan het eind van de avond maak je samen een keuze. Zo kun je met een gedegen beslissing op naar de volgende stap: die composiet schutting kopen! Nu nog even plaatsen…