De kunst van het slapen: kies een juist matras!

Veel mensen die wat ouder worden, zoeken naar een matras dat meer comfort biedt voor hun slaapcomfort. Ouderen hebben immers eerder dan jongeren last van nek- of rugklachten, en zullen het ’s nachts eerder koud hebben dan jongere mensen. Ventilatie en gewrichtsondersteuning zijn voor senioren dan ook belangrijker dan voor wie dan ook.

Welke matrassen zijn geschikt?

Kuilen in bed, prikkende veren, slechte ventilatie… voor ouderen zijn dit extra vervelende zaken. Bent u als oudere op zoek naar een matras? Laat u dan goed en uitgebreid adviseren bij de beddenspeciaalzaak. Bent u van plan niet te veel aan uw matras uit te geven? Dan zijn winkels als Kwantum, Leenbakker of Ikea ook uitstekend.

Omdat het type matras dat bij u past vooral afhankelijk is van uw voorkeuren en eigenschappen, is het nooit zomaar te zeggen wat bij u past.

Een matras kiezen; hoe doet u dat?

U slaapt ruim 30% van uw leven. Wanneer u ouder wordt, neemt het aantal uren dat u slaap waarschijnlijk toe. Omdat u veel uren in uw bed doorbrengt, is het niet verstandig om onnodig op uw matras te bezuinigen. Omdat een matras vaak een dure aanschaf is, is het belangrijk u goed te orienteren. Dat kan door in de winkel hulp in te schakelen van een verkoopadviseur, maar u kunt ook online al vaak veel advies inwinnen. Websites als Matrassenwijzer.nl geven u in 9 stappen een goed advies over welk type matras bij u past.

Belangrijke zaken om op te letten bij het kiezen van een matras:
– bent u een rug-, zij- of buikslaper?
– heeft u het snel warm of snel koud in bed?
– Heeft u nek- of rugklachten? Of potentie om dat te krijgen?
– beweegt u veel tijdens uw slaap?