Buitentrap zonder leuning

Het zorgen voor een stabiele trapleuning

Deel nu...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Buitentrap zonder leuningEen stabiele trapleuning is van groot belang om de veiligheid van je trap te verzekeren. Tevens zorgt een modieuze trapleuning voor een leuke uitstraling. De laatste jaren is er enorm groot assortiment aan trapleuningen gekomen. Hierdoor is er altijd een geschikte leuning voor jouw trap!

Waarom voor een stabiele trapleuning zorgen?

De trap is dé plaats waar ongelukken binnen- én buitenshuis ontstaan. Er bestaan tegenwoordig maar al te veel trappen die niet zijn voorzien van een trapleuning. Je kent het wel: je loopt met sokken de trap op en glijdt uit over de gladde vloer of misschien wel over wat spulletjes op de trap. Vervolgens grijp je naar de muur, waardoor je je evenwicht verliest en valt. Met alle gevolgen nadien natuurlijk. Een trapleuning kan deze situatie een stuk veiliger maken. Nu grijp je niet naar een lege muur, maar naar een houten balk. Alleen al deze balk kan de veiligheid van de trap dubbel keer zo verhogen.

Ook als je al een trapleuning hebt is het belangrijk om deze van onderhoud te blijven voorzien. Het kan zomaar voorkomen dat hij losraakt van de muur of niet meer helemaal stabiel is. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. In 9 van de 10 gevallen is het aan te raden om een oude trapleuning helemaal te vernieuwen.

Kosten van een trapleuning

Trapleuningen zijn er in allerlei soorten en maten. De prijzen dus ook. Hierdoor beslis jezelf hoe veel je wilt uitgeven aan een gepaste trapleuning voor de trap. Je kunt echter wel rekenen op een rekening vanaf €150,-