Minder tijd kwijt zijn aan je tuin? Kies voor kunstgras

Op je oude dag wil je graag genieten van het leven. Voor veel mensen is tuinieren leuk tijdverdrijf tijdens de mooie maanden van het jaar. Voor heel veel andere mensen geldt juist het tegenovergestelde; ze werken met tegenzin aan de tuin. En dan zijn er nog ouderen die lichamelijk moeite hebben met tuinieren. Voor die laatste twee groepen mensen is kunstgras een welkome oplossing.

De voordelen van een kunstgazon

Een kunstgazon zorgt ervoor dat je maar weinig tijd kwijt bent aan je gazon. En dat terwijl het gazon in veel tuinen de meeste tijd in beslag neemt. Kunstgras hoef je niet te maaien, niet te bemesten, niet te bekalken (tegen mosgroei) en nooit bij te zaaien; kunstgras is en blijft mooi. Betreed je het gras vaak? Dan is het verstandig om het kunstgras eens in de maand bij te borstelen. Dat betekent dat je de platgetrapte sprieten weer overeind zet, zodat het gazon mooi en egaal blijft ogen. Wanneer je dit zelf niet meer kan, kun je altijd een vriend of familielid vragen dit te doen. Het kost enkele minuten tijd en er is enkel een harde bezem voor nodig.

Andere voordelen van kunstgras zijn dat het altijd mooi groen blijft, ook wanneer de weersomstandigheden (lange tijd) niet optimaal zijn. Ideaal dus voor mensen die niet willen of kunnen tuinieren, maar wel waarde hechten aan een mooie tuin.

Kunstgras laten aanleggen

Vraag online her en der wat offertes op voor kunstgras in je tuin. De prijzen kunnen flink verschillen, dus zorg dat je overal een zelfde offerteaanvraag doet. Bijvoorbeeld overal mét of juist overal zónder ondergrondpreparatie. Immers, als je dat niet doet kun je ook geen eerlijke prijsvergelijking maken. Ben je er nog niet helemaal uit wat je precies wilt? Dan kun je ook eens een dagje showtuinen bezoeken bij kunstgrasbedrijven die een showtuin hebben. Hier kun je de verschillende typen kunstgras zien en beoordelen wat je het mooist vindt.