Tuinverlichting

Tuinverlichting

TuinverlichtingWat is er heerlijker dan op zwoele zomeravonden tot in de vroege uurtjes in je tuin te zitten? Heerlijk op zwoele zomeravonden in de tuin zitten met een hapje, een drankje en goede sfeerverlichting. Behalve sfeerverlichting is het ook belangrijk om de juiste verlichting te hebben om inbrekers op afstand te houden. Uiteraard is dit een heel ander soort tuinverlichting dan de eerst genoemde soort. In dit artikel voorbeelden van beide.

Sfeervolle tuinverlichting

Verlichte bloempotBij sfeervolle tuinverlichting kun je bijvoorbeeld verlichte bloempotten aanschaffen, zoals die op de afbeelding hiernaast. Behalve dat ze een gezellige verlichting geven, zijn ze ook nog eens praktisch als bloempot. Je hebt ze in allerlei maten, van 40 centimeter tot meer dan een meter hoog en ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Ook een optie is de tuinlantaarn. Hij ziet eruit als een kleine ouderwetse straatlantaarn en dat geeft een gezellig beeld. Ze zijn verkrijgbaar in het zwart en zilver/grijs-kleurig en zijn 1.28 meter hoog.

De Palermo buitenlamp tenslotte is ook een zeer sfeervolle buitenlamp. Deze aziatisch ogende lamp is 101 cm hoog en ziet eruit als een grote lampion op pootjes. Bekijk de site voor een impressie.

Beveiligings tuinverlichting

BeveiligingslampDit soort tuinverlichting moet een feller licht uitstralen en heeft meer een functioneel dan een estetisch effect. Het is dan ook verstandig om de lampen verdekt op te stellen, maar wel zo dat ze de potentiële inbrekers in de spotlight zetten. De werklamp van hiernaast is een goed voorbeeld van een geschikte beveiligingslamp. Hoewel hij ook prima als sfeerverlichting kan dienen wanneer je hem bijvoorbeeld richt op een vijver, werkt het beveiligend als je de lamp op de achterdeur richt.

Kies voor lampen die fel licht aankunnen (meer dan 60 watt). Hoe feller het licht, hoe meer het inbrekers zal afschrikken. Het is wel van belang dat je er binnen geen last van hebt natuurlijk. LED-verlichting is de beste keuze, aangezien ze en zeer fel licht kunnen geven en duurzaam zijn.